8 av 10 spiser for lite frukt og grønt

Frukt, bær og grønnsaker er proppfulle av vitaminer og mineraler, og derfor er de så viktige for folkehelsen. Likevel er det bare to av ti nordmenn som spiser anbefalt mengde frukt og grønt i løpet av en dag.

Helsemyndighetene anbefaler at vi får i oss minst 500 gram med frukt og grønt, bedre kjent som «fem om dagen», hver eneste dag. Kostrådet er basert på bred nasjonal og internasjonal forskning.

Studier viser at et høyt inntak av frukt, bær og grønnsaker er gunstig for forebygging av blant annet kreft, hjerte- og karsykdommer, høyt blodtrykk, overvekt og diabetes. Frukt og grønt tilfører kroppen verdifulle næringsstoffer som bidrar til å holde oss sunne og friske.

Likevel spiser de fleste av oss mindre enn anbefalt. I Norge spiser vi i snitt om lag 370 gram frukt, bær og grønnsaker hver dag – med andre ord 3,5 om dagen.

Hva med deg? Får du i deg minst fem porsjoner grønnsaker, frukt og bær hver eneste dag?

Ja takk! Jeg vil gjerne prøve C Extra helt GRATIS!

Ja takk, jeg får 30 dagers forbruk av C Extra helt GRATIS og portofritt tilsendt. Deretter mottar jeg som abonnent, så lenge jeg ønsker, en ny forsendelse hver 3. måned for kun kr 297, portofritt levert. Det er kun kr 99 per måned. Abonnementet har ingen bindingstid, og jeg kan når som helst stoppe videre forsendelser. Jeg har 14 dagers angrerett på velkomstpakken, men må selv betale returportoen. Angrerettskjema følger med i forsendelsen. Tilbudet gjelder kun 1 gang pr. husstand og til personer over 18 år. Kosttilskuddet C Extra produseres i Norge og leveres av NaturaMed Pharma AS.
Ja takk, jeg vil bli gratis HELSE+ medlem og er da med i trekningen av 10.000 kroner fire ganger i året! Les vilkår her

Søk på telefonnummer

Vi fant flere treff på ditt telefonnummer, vennligst velg det som passer best.